Radiátor légtelenítés

Radiátor légtelenítés egyszerűen

A radiátor légtelenítés műveletét bárki képes elvégezni. Nem kell fűtésszerelő hozzá, elég egy légtelenítő kulcs. Alumínium helyett rézből készített változatot választani, ami sokkal jobban bírja az igénybevételt. Érdemes leellenőrizni a radiátorokat időben, mert lehet, hogy a fűtés mellett is fázni fogunk!

Radiátor légtelenítés fűtési szezon előtt

Bizonyosodjunk meg róla, hogy a radiátor egyenletesen fűt alul és felül is. Ha azonban a radiátor tetején hidegebb hőmérsékletet tapasztalunk mint az alján, akkor szükséges a légtelenítés.

Légtelenítő kulcs vagy csavarhúzó használata

A mai modern radiátorok szelepének nyitásához már nem kell légtelenítő kulcsot használni. Úgy tervezték őket, hogy egy csavarhúzó segítségével is könnyedén ellehessen mozdítani. A régebbi fűtőberendezéseknél már nem figyeltek erre, úgyhogy ott csak arra kell figyelni, hogy a radiátor szelepre illeszkedő kulcsot vásároljunk.

Fűtőtest légtelenítés lépésenként

Mielőtt nekilátunk terítsünk le egy használt törölközőt a radiátor alá, ha csöpögne a víz. A fűtőtest oldalán található radiátor szelepre ráhelyezzük a légtelenítő kulcsot, majd az órajárással ellentétes irányba lassan és óvatosan kezdjük elfordítjuk. Mindig csak kicsit fordítsunk a szelepen, mindaddig amíg hallhatóvá válik a levegő kiáramlása. Amint ez megtörtént azonnal zárjuk el a szelepet! Egy óra elteltével a hőmérsékletnek egyenletesnek kell lennie a radiátor felületén.

Nem jön levegő és víz sem

Ha bármelyik variáció áll elő, akkor nincs min gondolkodni. Fűtésszerelő számát kell tárcsázni, mert komolyabb problémákat kell elhárítani amire csak szakember képes. S.O.S hívható! Tel.: 0630/741-6135

Fűtésszerelés alkalmával adunk egy légtelenítő kulcsot ajándékba!

HÍVJON!

06 30 741 6135

Légtelenítő kulcs

Radiátor légtelenítés egyszerűen és gyorsan
Call Now ButtonHívás
Honlap | SEO | ADS