Csőtörés

Csőtörés és szivárgások

Csőtörés előfordulhat házon belül is. Ez lehet akár lefolyó probléma, ami csak rapszodikusan jelentkezik. Nyilván az adott berendezés, vagy szakasz használata közben erősödnek az ázási tünetek. Például : Wc-nél, mosdónál, kádnál, zuhanyzónál, mosógépnél, stb. Van mikor egy kifelejtett gumigyűrű okozza a problémát, esetleg tömítés kigyűrődés, de tapasztaltam mechanikai sérülés okozta szivárgást is. Legutóbb a kedves Mester a saját maga által elvezetett lefolyóvezetéket fúrta el egy radiátorkonzollal. A mechanikai sérülések elkerülése érdekében szoktam javasolni a lefektetett csőhálózatok lebetonozását vagy burkolását.

Vízvezeték problémák

Itt általában hamarabb felüti fejét a probléma. Mivel a víz nyomás alatt van a csőhálózatban. Van mikor egy rossz forrasztás, vagy préselés okozza a problémát, esetleg dilatációs problémák lépnek fel. Dilatációs problémák elkerülése végett is jól kell választanunk.

Csővezetékek és idom rendszerek

Nem minden jó mindennel, egy adott feladat kivitelezésére. Meg kell említeni, hogy ötrétegű, és egyéb műanyag rendszerekből is több gyártó van, akik nem kompatibilis hálózatokat forgalmaznak. Például : TH Press, U Press, V Press, M Press. Aztán Rehau rendszerek, azon belül is rengeteg fajta van. Meg lehetne itt említeni a kemény és lágy forrasztást. A menetes csatlakozásokat. Süthetős csőrendszereket. Kpe rendszereket. Hepworth műanyag összedughatós rendszert stb. Tehát sok mindent lehet a csövekkel de csak szakértelemmel. Például ha Kpe csövet földben vezetünk csak és kizárólag műanyag idomrendszert használjunk. Ezek lehetnek szorítógyűrűs és süthetős csatlakozásúak is. A legkevesebb idomot használjuk fel a csőhálózathoz, és ha lehet a legrövidebb úton vigyük a fogyasztóig vonalasan szerelve. Ha a csővezetékeket jól körbeszigeteljük a dilatációs problémák is megoldódnak. Viszont a fúrógép ellen nincs mit tenni, ha elfúrtuk a vízvezetéket jelentkezik a probléma és javíthatunk magunk után. Láttunk már olyat is mikor a kedves Mester úgy feltömítette a csaptelep toldatát, hogy szétrepedt a fali korong mikor behajtotta az idomot a helyére. Vagy épp nem sziloplasztozta ki a csaptelep takarórózsája mögötti részt, és minden fürdés, zuhanyzás alkalmával áztatja az ember a saját falát. Ezek a problémák odafigyeléssel elkerülhetőek.

Tömítetlenségi problémák fűtésrendszereknél

A jó hír az, hogy létezik erre is, egyébként minden rendszerre van már alternatíva. Értem itt a: vízvezetékeket, gázvezetékeket, fűtésrendszereket, lefolyórendszereket. Tehát ezekre mind, mind van már csőtömítő folyadék. Amit a rendszerbe keringetve másokat csak beletöltve had szivárogjon. Ezek a vegyületek oxigénnel érintkezve kikristályosodnak, és eltömítenek minden kis repedést ahol oxigénnel érintkeznek. Hát ez egy két élű kard, amit ha jól forgatunk kiváló fegyveré válik a szivárgások ellen. De könnyen megvághatjuk magunkat ha olyan dolgokat is betömít rendszerünkben amit nem szerettünk volna. Ez a módszer legyen a végső megoldás amit használunk. Inkább keressük meg a probléma okát, és javítsuk ki azt.

Csőtörés felderítése

Ma már léteznek hi-tech technologiák, amik megkönnyítik a csőtörés felderítését. Ez is abban az esetben ajánlott, ha egy új rendszerrel adódik probléma. Tehát ezt ne a harmincéves fűtésrendszerünkön, vagy fürdőszobánk esetében használjuk. Ott mindenképp cserét, vagy részletes cserét javallok. Tapasztalt vízszerelő csapat áll rendelkezésükre, a hét minden napján Budapest kerületeiben és Pest megyében. Tel.: 06 30 741 6135

HÍVJON!

06 30 741 6135

Csőtörés és szivárgás megszüntetése

Csőtörés és szivárgás megszüntetése Budapest

Csőtörés javítás

Csőtörés javítás Budapesten
Call Now ButtonHívás
Honlap | SEO | ADS